Αγωνιστικη Ελευθερη Καταδυση

Αγωνιστική ελεύθερη κατάδυση

Συμμετέχοντας στα προπονητικά προγράμματα της σχολής (είτε εξ’ αποστάσεως είτε διά ζώσης) οι ασκούμενοι καλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα να διενεργούν τεστ στα οποία ελέγχουμε την πρόοδο της προπονητικής διαδικασίας. Ένα από αυτά τα τεστ μπορεί να είναι και η συμμετοχή σε αγώνες ελεύθερης κατάδυσης.

Όσοι λοιπόν από τους ασκούμενους της σχολής επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε τέτοιους αγώνες, είτε σε πισίνα είτε σε θάλασσα. Κατά τη διάρκεια του έτους διοργανώνονται αρκετοί αγώνες ελεύθερης κατάδυσης (οι περισσότεροι από τους οποίους από την ίδια τη σχολή). Το περιβάλλον είναι άκρος φιλικό και επομένως μια πολύ καλή ευκαιρία για γνωριμία με την αγωνιστική  ελεύθερη κατάδυση.

Είναι γνωστό ότι στις συγκεκριμένες διοργανώσεις το επίπεδο ασφάλειας είναι άριστο, γεγονός που κάνει τη διαδικασία μίας μεγάλης βουτιάς απόλυτα ασφαλή!

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι ξεκίνησαν να προπονούνται συστηματικά για άλλους λόγους (πχ υποβρύχιο ψάρεμα) και μέσω της συμμετοχής τους στις προπονήσεις του αγωνιστικού τμήματος και στους αγώνες εκτόξευσαν τις επιδόσεις τους με απόλυτη ασφάλεια.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους η γνωριμία με την αγωνιστική ελεύθερη κατάδυση γίνεται ενδιαφέρουσα, ασφαλής και πολλά υποσχόμενη!! 

Ας μην ξεχνάμε πως αθλητές της σχολής έχουν πετύχει πάνω από 40 Πανελλήνια ρεκόρ τα τελευταία χρόνια  σε αγωνίσματα βάθους και σε αγωνίσματα πισίνας, έχουν πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις Πανευρωπαϊκών και Παγκόσμιων πρωταθλημάτων με αποκορύφωμα την τρίτη θέση και χάλκινο μετάλλιο για τον Χρήστο Καρέλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα βάθους του 2021!