Εξειδικευμένα  προπονητικά προγράμματα ελεύθερης κατάδυσης

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε μεγάλη γκάμα ελεύθερων δυτών (& υποβρυχίων κυνηγών) που

-Είτε βλέπουν  τις επιδόσεις τους  να έχουν κολλήσει και δεν βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν το βήμα παραπάνω.

-Είτε δεν έχουν  τις γνώσεις που χρειάζονται για να δομήσουν  ένα προπονητικό πρόγραμμα και χρειάζονται  επιστημονική καθοδήγηση.

-Είτε έχουν ακούσει και διαβάσει πολλά αλλά δεν γνωρίζουν αν όλα αυτά είναι σωστά και θα τους βοηθήσουν .

Εξατομίκευση της προπόνησης.

Κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός από τον άλλο. Δεν έχουν όλοι οι αθλούμενοι τα ίδια σωματικά χαρακτηριστικά , τις ίδιες ικανότητες για επιβάρυνση  και για αποκατάσταση, τις ίδιες τεχνικές ατέλειες κλπ… Επομένως  προπονητικές μέθοδοι που θέλουν όλους τους αθλητές (εν προκειμένω ελεύθερους δύτες) να ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα  είναι καταδικασμένες να αποτύχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Διαφορετικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο χομπίστας ψαροκυνηγός που θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να απολαμβάνει με μεγαλύτερη   ασφάλεια την κατάδυσή του.

Άλλο πρόγραμμα θα πρέπει να ακολουθήσει ο ελ. δύτης που έχει σχετική εμπειρία και επιθυμεί να προσεγγίσει πιο σοβαρά την ελεύθερη κατάδυση και να βελτιώσει τις επιδόσεις του με προπόνηση «χτισμένη» με  επιστημονική  προσέγγιση.

Άλλο πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο αθλητής – πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης , ο οποίος ήδη βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και η βελτίωσή του είναι αρκετά πιο δύσκολη.

 Γενικές πληροφορίες

Πριν από την οποιαδήποτε συνεργασία προηγείται μία συνέντευξη με τον αθλητή ασκούμενο προκειμένου να καταγραφεί το ιατρικό και προπονητικό ιστορικό του ,τα διαθέσιμα μέσα για την προπόνηση (πχ. Πισίνα , αίθουσα με αντιστάσεις κ.α.) , η ρουτίνα του , διαθέσιμος χρόνος , διατροφικές συνήθειες κλπ.

Η επικοινωνία γίνεται μέσω τηλεφώνου , email ή fax. Τα προπονητικά προγράμματα αποστέλλονται με email.

Υπάρχει και η δυνατότητα για φυσική παρουσία στο χώρο της προπόνησης κατόπιν συμφωνίας.