Λόγω του ότι κανένας ασκούμενος δεν είναι ίδιος με τον άλλο και  ο καθένας έχει διαφορετικές  ανάγκες και επειδή ένα σωστό προπονητικό πρόγραμμα δεν πρέπει να αφήνει τίποτα στην τύχη , αλλά να προσφέρει το μέγιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο  δυνατό κόπο κρίνεται σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητη η επιστημονική συνεργασία με έναν αθλίατρο.

Η επιλογή μου είναι ο Dr. Δημήτρης Αντωνακάκης , ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες πάρα πολλών Ελλήνων αθλητών κολύμβησης  σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

 

Υπηρεσίες που προσφέρει στους αθλούμενους της ONEBREATH:

 

-Χαρτογράφηση σωματικής σύνθεσης. Έτσι γίνεται ακριβής ανάλυση των επιμέρους συστατικών του σώματος, προς όφελος της πλήρους ενημέρωσης του ενδιαφερόμενου για το ενεργειακό του προφίλ και την καλύτερη διαχείρισή του. Με απλά λόγια βλέπουμε σε τι κατάσταση είναι το σώμα του κάθε αθλητή έτσι ώστε να διαμορφώσουμε το προπονητικό του πρόγραμμα αντίστοιχα.

 

-Προγράμματα διατροφής βασισμένα στα δεδομένα της σωματικής χαρτογράφησης.

 

-Απεικονιστικός έλεγχος με υπέρηχο έτσι ώστε να διασφαλίζεται η φυσιολογία των οργάνων, των αδένων, των αγγείων και της καρδιάς προς όφελος της υγείας χωρίς να επιβαρύνεται ο οργανισμός με ακτινοβολία.

 

Βιογραφικό Dr. Αντωνακάκη Δημήτρη

 

O Δημήτρης Αντωνακάκης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2005) .

Εργάστηκε για 4 χρόνια (2005 – 2009) στα κεντρικά εργαστήρια της Βιοιατρικής (Hilton, Άλιμος και Αμπελόκηποι) διεκπεραιώνοντας τις πιο σύγχρονες απεικονιστικές εξετάσεις σε μαγνητικούς τομογράφους 3 Tesla και αξονικούς τομογράφους 64 τομών.

 

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της ακτινοδιαγνωστικής στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών και το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (2009 – 2014). Συμμετείχε ενεργά σε όλο το φάσμα των εργασιών της κλινικής και είχε άριστη συνεργασία με τους κλινικούς ιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου προς όφελος των ασθενών.

 

Υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης από το 1991 έως το 2001 με πολλές διεθνείς διακρίσεις. Η αγάπη του για τον αθλητισμό εξελίχθηκε, και από το 2005 έως σήμερα, προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του σε 32 ομάδες κολύμβησης σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Επίσης βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες των περισσότερων Ελλήνων κολυμβητών ολυμπιακού επιπέδου.

 

Βασικό του μέλημα είναι η διασφάλιση της υγείας και της φυσιολογίας μέσω της πρόληψης και της τήρησης των ενεργειακών κανόνων που θα έπρεπε όλοι να τηρούμε, αθλητές και μη, για να πετύχουμε ένα ποιοτικότερο, προσδόκιμο επιβίωσης.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

10/2014   : Τίτλος ιατρικής ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής από το πανεπιστήμιο Αθηνών.

9/2014     : Ολοκλήρωση ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής.

1-9/2014 :   Εκπαίδευση στο έγχρωμο triplex καρδιάς στη κρατική καρδιολογική κλινική και το αντίστοιχο τμήμα υπέρτασης στο παράρτημα του Ιπποκράτειου ΓΝΑ.

10/2013   :   Εκπαίδευση στο τμήμα μαστού της πανεπιστημιακής χειρουργικής κλινικής στο παράρτημα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Αθηνών.

3/2013     :   Εκπαίδευση στον μαγνητικό τομογράφο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας Αθηνών.

12/2011   :   Εκπαίδευση στον αξονικό τομογράφο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

11/2011   :   Εκπαίδευση  στο έγχρωμο triplex αγγείων στο 7ο θεραπευτήριο ΙΚΑ Πατησίων.

2010        :   Τρίμηνη εκπαίδευση στο γενικό κρατικό Αθηνών στην FNA θυρεοειδούς

08/2009 – 11/2011 : Εκπαίδευση στη κλασική ακτινολογία και τους υπερήχους – triplex στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών

8/2009     :  Έναρξη ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών

2005        :  Κάτοχος άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος από τη νομαρχία Αθηνών Αρ Πρωτ 28040     22/12/2005.

2005        :  Πτυχίο Ιατρικής σχολής καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Από 11ο/2014 : Άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος σε προσωπικό ιατρείο υπερήχων σώματος & triplex αγγείων στη Νέα Ερυθραία.  

2/2012 έως σήμερα  :  Χαρτογράφηση σωματικής σύνθεσης (ανάλυση σώματος, ερμηνεία και εξατομικευμένη πρόταση στον αθλητή τον προπονητή και τον γονιό για θέματα υγείας, φυσιολογίας, ανάπτυξης και διατροφής)

2009 έως 2014  :   Ειδικευόμενος ιατρός ακτινοδιαγνωστικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

2007 – 2012 : Υπεύθυνος για την ιατρική κάλυψη των διαγωνιζόμενων ομάδων και των  πληρωμάτων του Rally Acropolis.

2005 έως 2009  :  Υπεύθυνος ιατρός για τη λήψη του ιστορικού, τις εγχύσεις σκιαγραφικών ουσιών και για την αντιμετώπιση τυχόν αλλεργικών αντιδράσεων σε  ασθενείς στον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ‘Βιοϊατρική’ Αμπελοκήπων,  ‘Βιοϊατρική’ Αλίμου ,‘Βιοϊατρική Ιλισίων’ και ‘Βιοιατρική’ Αιγάλεω.

2005 έως σήμερα : Υπεύθυνος ιατρός ομάδων κολύμβησης ( Εθνικός ΟΦΠΦ, Α.Ν.Ο.Αργυρούπολης, ΑO Αιγάλεω, Ιωνικός Νικαίας, Άλμπατρος Ηλιούπολης, Ροή aqua team, ΟΦΝΙ, ΑΚΟΧ, ΝΟΧ, Κερατσίνι, ΝO Κορίνθου, Νηρέας Γέρακα, Παναθηναϊκός, Νηρέας Λαμίας, ΝΟΒΑ, ΟΕΑΝΑΒ, Νίκη Βόλου, ΠΑΟΚ, Γλαύκου Περιστερίου, κολυμβητικοί όμιλοι Καβάλας, Κομοτηνής, Λάρισας, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Καρπενησίου, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λαμίας, ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ και Πανιωνίου)

2006  : Υπεύθυνος ιατρός στα ιατρεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Υπουργείου Αμύνης , διενεργών των προβλεπόμενων εφημεριών και διατελών χρέη ελεγκτού των βιβλιαρίων των στρατιωτικών στελεχών, από 11/2/06 έως 11/5/06.

2005 – 2006   :  Υπεύθυνος ιατρός εξωτερικών ιατρείων και στρατιωτικού παιδικού σταθμού στο Τάγμα Υγειονομικού στη Σάμο από 3/11/05 έως 11/2/06 , διενεργών 3 αεροδιακομιδές στο 401 Γενικό Νοσοκομείο Στρατού Αθηνών.