Σεμινάρια βάθους

Depth stage / Σεμινάριο βάθους

Το σεμινάριο βάθους είναι ένα 4ήμερο εκπαιδευτικό σχολείο που αφορά κυρίως τους ελεύθερους δύτες που επιθυμούν να βουτήξουν με άνεση και ασφάλεια σε βάθη μεγαλύτερα των 30-35 μέτρων, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Συνήθως οι δυσκολίες αυτές έχουν να κάνουν με την εξίσωση και τις προχωρημένες τεχνικές εξίσωσης που απαιτούνται για βάθη μεγαλύτερα των 35 μέτρων περίπου. Έτσι λοιπόν στο συγκεκριμένο σεμινάριο ασχολούμαστε κυρίως με την διδασκαλία αυτών των τρόπων εξίσωσης και το ασκησιολόγιο πάνω στο οποίο πρέπει να δουλέψει ο δύτης για να καταφέρει να εξισώνει συνειδητά κάτω από αυτά τα βάθη και όχι από τύχη.

Παράλληλα αναλύονται και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία (και είναι αρκετά) που πρέπει να διαθέτει ο ελεύθερος δύτης που θέλει να καταδυθεί βαθιά και με ποιο τρόπο θα τα βελτιώσει.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν αρκετοί από τους κατόχους Πανελληνίων ρεκόρ βάθους, όπως οι Χρήστος Καρέλος (120 μέτρα CWT – μονοπέδιλο, 105 μέτρα CWTB – διπλά πέδιλα, χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021 στο Kas), Fayrouz El Mehdawi (70 μέτρα CWT –  διπλά πέδιλα, 66 μέτρα FIM – ελεύθερη βύθιση), Άννα Ηλιάδου (42 μέτρα χωρίς πέδιλα – CNF) αλλά και αρκετοί ακόμα Έλληνες και ξένοι αθλητές με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν εκπαιδευμένοι ελεύθεροι δύτες (που διαθέτουν πιστοποίηση οποιουδήποτε οργανισμού) άνω των 18 ετών.

Το σεμινάριο διεξάγεται σε αίθουσα (θεωρία – video) και σε θάλασσα.