ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Πληροφορίες

Εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα ελεύθερης κατάδυσης

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε μεγάλη γκάμα ελεύθερων δυτών & υποβρυχίων κυνηγών που:

– Είτε βλέπουν τις επιδόσεις τους να έχουν κολλήσει και δεν βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν το βήμα παραπάνω.

– Είτε δεν έχουν τις γνώσεις που χρειάζονται για να δομήσουν ένα προπονητικό πρόγραμμα και χρειάζονται επιστημονική καθοδήγηση.

– Είτε έχουν ακούσει και διαβάσει πολλά αλλά δεν γνωρίζουν αν όλα αυτά είναι σωστά και θα τους βοηθήσουν.

Εξατομίκευση της προπόνησης

Κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός από τον άλλο. Δεν έχουν όλοι οι ασκούμενοι τα ίδια σωματικά χαρακτηριστικά, τις ίδιες ικανότητες για επιβάρυνση και για αποκατάσταση, τις ίδιες τεχνικές ατέλειες κλπ… Επομένως προπονητικές μέθοδοι που θέλουν όλους τους αθλητές (εν προκειμένω ελεύθερους δύτες) να ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα είναι καταδικασμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό, να αποτύχουν.

Διαφορετικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο ψαροκυνηγός που θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις του και να απολαμβάνει με μεγαλύτερη  ασφάλεια την κατάδυσή του.

Άλλο πρόγραμμα θα πρέπει να ακολουθήσει ο ελεύθερος δύτης που έχει σχετική εμπειρία και επιθυμεί να προσεγγίσει πιο σοβαρά την ελεύθερη κατάδυση και να βελτιώσει τις επιδόσεις του με προπόνηση «χτισμένη» με επιστημονική προσέγγιση.

Άλλο πρόγραμμα θα ακολουθήσει ο αθλητής – πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και η βελτίωσή του είναι αρκετά πιο δύσκολη.

Πριν από την οποιαδήποτε συνεργασία προηγείται μία συνέντευξη με τον αθλητή ασκούμενο προκειμένου να καταγραφεί το ιατρικό και προπονητικό ιστορικό του, τα διαθέσιμα μέσα για την προπόνηση (πχ. Πισίνα , αίθουσα με αντιστάσεις κ.α.), η ρουτίνα του, διαθέσιμος χρόνος, διατροφικές συνήθειες κλπ.

Στη συνέχεια δομείται το προπονητικό πρόγραμμα το οποίο ο ασκούμενος θα το ακολουθήσει είτε εξ αποστάσεως (on-line coaching) είτε δια ζώσης. Σε κάθε περίπτωση γίνεται αξιολόγηση σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι απαραίτητες αναπροσαρμογές.

Αγωνιστική Ελεύθερη Κατάδυση

Υποβρύχιο Κυνήγι

Στρατιωτικές σχολές

Ξηρή προπόνηση

On-line Coaching

Επιστημονική υποστήριξη